Beregning af kapacitet og effekt​

Tryk her for beregningsark

​SNEGLETRANSPORT

​Ved konstruktion af snegletransportører skal man tænke på at transportmediet (bulkvaren) skal have så lidt friktion mod den indvendige snegl som muligt og så stor friktion mod yderrøret, i omdrejningsretningen, som muligt.

Dette er princippet i al snegletransport.

Man kan forstille sig at den indvendige snegl er en bolt med gevind og transportmediet er møtrikken. Den indvendige snegl skal rotere og mediet skal ikke rotere. Så finder der en langsgående bevægelse sted i transportøren.

Dette er en ideel tænkt situation, i praksis vil mediet altid rotere mere eller mindre med rundt og der vil være et vist tilbageløb i transportøren, dvs. en virkningsgrad. Virkningsgraden varierer meget med vægtfylden af mediet, mediets beskaffenhed og stigningsvinklen på transportøren.

Vægtfylde: Lette materialer med vægtfylde under 0,5 medroterer mere end tungere materialer.

Beskaffenhed: Hvis mediet har en skridvinkel på over 45° kan det give problemer ved indløbet

(skridvinklen er vinklen, med vandret, på pyramiden, mediet danner lagt løst på gulvet).

Hvis mediet er klæbende, så man kan danne en ”snebold”, kan det formodentlig ikke transporteres p.g.a. klæbning på vinding eller indvendig i yderrør.

Meget fint letløbende pulver med lille skridvinkel kan være svært at transportere skråt p.g.a. tilbageløb, det kræver små tolerancer mellem vinding og yderrør, samt et forholdsvist højt omdrejningstal. Flerløbede vindinger kan være nødvendigt, e.v.t. kun i indløbet.

For at mindske fyldningen i sneglen, primært på vandrette snegle hvor indløbsforholdene er optimale med et langt indløb (fri indvendig snegl), kan der laves mindre stigning på vindingen i indløbet. Dette kan forhindre pakning af mediet med stort effektbehov til følge.

Snegle der ligger helt frit i transportmediet kan udføres med forskellige stigninger eller progressiv stigning. Størst stigning i udløbsenden.

En snegl der ligger frit i transportmediet tager altid mediet ind fra den modsatte ende af udløbet.

Hvis sneglen har progressiv stigning tager den lidt materiale ind over hele længden. Med mindre effektbehov til følge og oversiden af materialet i siloen kan holdes mere vandret.

Ring til os på​

Få et godt tilbud

Send en forespørgsel ​så kontakter vi dig for at drøfte den bedste løsning for dig.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

ARNI MASKINFABRIK APS/PROFILSMEDEN

CVR: 10311241

​Eskilstrup Vestergade 76, ​4863 Eskilstrup

Find på Google Maps

​Telefon: +45 54436312

Fastmet: +45 54436026

​E-mail: arni@mail.tele.dk

BLIV RINGET OP

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt